Musaka

K přípravě potřebujete:

  • 500 g – mletého masa
  • 1 kg – brambor nakrajené na malé kostičky
  • 250 g – nakrájených čerstvých nebo sterilovaných  rajčat
  • 1 velká cibule
  • 60 ml – olej
  • 250 ml - vody
  • 1 lžíce  - sladké papriky
  • sůl, pepř, čubrica, čerstvá zelená petržel

Postup:

Maso s trochou vody a mletou červenou paprikou se rozmíchá. Pak se přidají brambory, cibule, olej, sůl, pepř, čubrica, zelená petržel, voda vše se důkladně promíchá a dá se péct na 200°C do trouby. Po 20min. se přidají nakrájená rajčata a vše se znovu promíchá. Vrchní část zahladíme do roviny, aby byla připravená  na zalivku a upečeme do zlatova.

Zálivka:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce  –  hladké mouky
  • 500 g –  bulharského jogurtu
  • 200 ml –  mléka
  • na špičku nože - jedlá soda
  • sůl

Postup:

Vejce rošleháme, pak přidáme mouku a rozmícháme do hladka. Na konec se zamíchají ostatní suroviny. Takto připravená zálivka se naleje na připravené zapečené brambory a nechá se do zlatova zapéct.
Hotová musaka se servírují s bulharským jogurtem. Navrchní část se dají dvě lžíce bulharského jogurtu.

Přejeme dobrou chuť.